Üsküp’te Varviçyotis -Zaef görüşmesi

Resim

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçyotis, iki günlük Üsküp ziyareti çerçevesinde 15.10.2021 tarihinde Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaef ile bir araya geldi.
Kuzey Makedonya Hükümeti yapmış olduğu açıklamada, Varviçyotis'in Üsküp ziyaretinin, Prespa Anlaşması'ndan sonra Kuzey Makedonya ve Yunanistan arasında her geçen gün artarak yoğunlaşan bir ikili iş birliği döneminde gerçekleştiğini vurguladı.

Görüşmede, enerji projelerinin iki ülkenin stratejik önceliği olarak özel önem taşıdığı ifade edildi. Ayrıca her iki taraf da Yunan yatırımcıların Kuzey Makedonya hükümeti ile işbirliğine ilişkin memnuniyetlerini vurguladı.

Yine görüşmede, Kuzey Makedonya'nın AB ile katılım müzakerelerine bir an önce başlamasının her iki ülkenin ortak çıkarına olduğu ve Yunanistan'ın bu yönde güçlü destek vermeye devam edeceği belirtildi.

Yunan Başbakanına açık davet

Görüşmede Zoran Zaef, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e Kuzey Makedonya'yı ziyaret davetinin açık olduğunu ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın ziyareti gibi her ziyaretin iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesine katkı teşkil edeceğini yineledi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varviçyotis, Üsküp'te Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Avrupa meselelerinden sorumlu olan Nikola Dimitrov ve Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile de bir araya geldi. Varviçyotis ayrıca Kuzey Makedonya'da faaliyet gösteren büyük Yunan şirketlerinin temsilcileriyle de görüşmelerde bulundu.

Bu içerik 15.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 122 kez okundu.