Üsküp Büyükelçiliğinden, Kuzey Makedonya’daki kurum ve kuruluşlara teşekkür

ResimTürkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle Kuzey Makedonya’da toplanan yardımlar için teşekkür mesajı yayınladı.

Yayınlanan teşekkür mesajında, Gaziantep'e taşınacak olan 25 ton gıda ve hijyen malzemesi ile 4.000 battaniyeden oluşan ilk yardımın bugün iki tıra yüklendiği bildirildi.

Büyükelçi yaptığı açıklamada, geçen Cuma gününe kadar Kuzey Makedonya’dan Türkiye'ye 1 milyon avroya yakın bir miktar aktarıldığını ve bu rakamın daha da fazla yükseleceğine dair umutlarının olduğunu dile getirdi.

“Türk halkı, bu zor günlerde göstermiş olduğunuz bu güçlü dayanışmayı minnetle hatırlayacaktır.” şeklinde konuşan Büyükelçi, kurtarma ekiplerinin saha çalışmalarının büyük bir minnetle takip edildiğini, isimlerinin Türk halkının ve Türk tarihinin yüreğine altın harflerle yazılacağına dikkat çekti.

Kuzey Makedonya’nın Kızılhaç’ı tarafından yapılan açıklamada da birçok yardım girişimine tanık olduklarının altı çizildiği gibi, bir önceki gün itibariyle 25 milyon 120 bin denarlık bir meblağ toplandığı, bunun 12 milyon 900 bininin telefon görüşmelerinden, geri kalanının ise Kızılhaç'ın ciro hesabına yatırılanlardan tahsil edildiği ifade edildi.

Kaynak: https://bit.ly/3k1Ze8E, (Erişim tarihi, 15.02.2023).
Bu içerik 14.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 38 kez okundu.