“Üsküp” Eğitim ve Kültür Vakfı’nın genel merkezi açıldı


Resim

Uluslararası Balkan Üniversitesi’ni (İBU) bünyesinde barındıran “Üsküp” Eğitim ve Kültür Vakfı’nın genel merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Üsküp” Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü vazifesi görmek amacıyla 2006 yılında kurulmuş bir vakıftır. Balkan coğrafyasının en büyük eğitim yatırımlarından biri olan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin kuruluşunun 17. yılında yeni atılımlar gerçekleştirmek üzere bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Üsküp Türk Çarşısı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, “Üsküp” Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Recep Süleyman Özdil, İBU Rektörü Mehmet Dursun Erdem, Anayasa Mahkemesi eski başkanı Salih Murat, MATÜSİTEB Genel Başkanı Tahsin İbrahim, MATÜSİTEB eski başkanı Hüsrev Emin, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan “Üsküp” Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Recep Süleyman Özdil, dinleyicileri selamladıktan sonra Çarşı’da hem öğrenciler hem öğrenci dernekleri hem de vakıf yöneticilerinin yerlerinin olması ihtiyacına binaen bu mütevazi açılışı yaptıklarını belirttikten sonra bir inovasyon ve teknoloji merkezi olarak tasarlanan ve yazın faaliyete geçmesi planlanan ikinci bir mekanın açılacağının haberini paylaştı.

Özdil, konuşmasını “İnşallah hem üniversitemiz hem Üsküp için hayırlı, bereketli bir mekan olur.” ifadeleri ile tamamladı.

Kaynak: https://timebalkan.com/uskup-egitim-ve-kultur-vakfi-genel-merkezi-acildi/,  (Erişim tarihi, 15.03.2023).

 

Bu içerik 14.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 141 kez okundu.