Ulusal Tiyatro’da düzenlenen törenle 28. Saraybosna Film Festivali resmen açıldı

Resim

Festival, Altın Palmiye ödüllü Ruben Ostlun’un “Triangle of Sadness” adlı filminin gösterimiyle açıldı.
Ostlund, gösterimden önce Saraybosna’da olmaktan mutlu olduğunu belirterek “Seyircilerin ve meslektaşlarımın bir arada olduğu bu harika atmosferde tekrar bulunmak çok güzel” dedi.
Ostlund, film festivallerinin içeriği aynı olsa da filmleri farklı bir açıdan izlemek için bir fırsat olduklarını söyledi ve “Burada olmaktan ve yeniden Saraybosna Film Festivali’nde bulunmaktan ötürü mutluyum.” dedi.
Obala Sanat Merkezi adına Triangle of Sadness filminin yapımında Mirsad Purivatra ve Jovan Marjanović ortak olarak çalıştılar.
Ostlund, daha önce 25. Saraybosna Film Festivali’nin yarışma programı içerisinde uzun metrajli filmlerin jüri başkanlığını da yapmıştı ve açılış töreninde “Saraybosna’nın Onursal Kalbi” ödülüne de layık görülmüştü.
Film, “Open Air” programı kapsamında Saraybosna Film Festivali’nde gösterilecek.
12-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu yılki festivalde 62 ülkeden 230 film gösterilecek ve 28. Saraybosna Film Festivali’nin yarışma programlarında Saraybosna’nın Kalbi ödülleri için toplam 51 film yarışacak.
28. Saraybosna Film Festivali’nin açılış törenine liderlik etme onuru Bosna-Hersekli aktris Helena Vuković’e verildi.

Kaynak: https://ba.n1info.com/kultura/ceremonijom-u-narodnom-pozoristu-svecano-otvoren-28-sarajevo-film-festival/ (Erişim tarihi, 15.08.2022)

Bu içerik 12.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 53 kez okundu.