Ulusal Karayolu "Göl" - Ülke ikiye bölünmüş durumda, ne zaman trafiğe açılacağı bilinmiyor

Resim
Seviyesi yavaş yavaş azalan suyun uzaklaştırılması yeterli olmayıp, yolun tamamı boyunca da kontrol yapılması gerekmektedir.
Kötü hava koşullar nedeniyle ulusal karayolu ağında Larisa bölgesinde Ulusal Otoyol göle dönüşmüş durumda ve bunun sonucunda Tesalya'daki felaketlerin giderilmesi daha da zorlaştı. Kuzey Yunanistan'dan, Tempi geçidinden yukarısı ile bağlantısı kesilmiş bulunmaktadır. Oluşan tablo, yolun ne zaman tekrar trafiğe açılacağı konusunda büyük endişe yaratıyor.
Tahminler, tekrar faaliyete geçmesinin günler sürebileceği yönünde. Çünkü seviyesi yavaş yavaş azalan suyun uzaklaştırılması yeterli olmayıp, yol boyunca oluşan hasar ve zemindeki bozulmanın boyutunun tespiti için de kontrol yapılması gerekmektedir.
Demiryolu ağında büyük hasar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Hristos Staikouras: Demiryolu ağında elektromekanik ekipman, altyapı, üstyapı ve köprülerde büyük hasar meydana gelmiştir. Bu da Atina - Selanik hattının önümüzdeki haftalarda tamamen eski haline dönmesinin pek mümkün olmadığı anlamına geliyor. Domokos'a kadar servis muhtemelen çalışmaya devam edecektir. Larisa'dan itibaren otobüs seferleri kullanılabilir, ancak büyük hasar söz konusudur. İlk tahminlere göre 30 hemzemin kavşağın tamamında hasar var" dedi.
Bu içerik 12.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.