Ülkelerimiz arasındaki ilişki ve iş birliği daha da geliştirilecektir

ResimTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mart Yunanistan Ulusal Bayramı dolayısıyla Başbakan Kiriakos Mitsotakis’e bir kutlama mektubu gönderdi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Yunan halkına selamlarının yanı sıra, şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından gösterdikleri dayanışma için Yunan hükümetine ve halkına teşekkürlerini dile getirdi.

Erdoğan, “Ülkelerimiz arasındaki ilişki ve iş birliğinin önümüzdeki dönemde ortak çabalarımızla daha da gelişeceğine inanıyorum ve bu vesileyle hem kişisel sağlığınız ve esenliğiniz hem de Yunan halkının sağlığı ve esenliği için iyi dileklerimi yineliyorum” dedi ve sözlerini tamamladı.

Kathimerini tarafından ayrıca Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’a Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından benzer bir mektup gönderildiği de hatırlatılmaktadır. Türk Dışişleri Bakanı mektubunda 25 Mart’ın kutlu olmasını dilemesinin dışında, Yunanistan ile Türkiye arasında mevcut olan iyi komşuluk ilişkilerinin gelecekte de pekiştirileceğinden emin olduğunu belirtti. Aynı zamanda, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerde var olan olumlu dinamiklere daha fazla katkıda bulunma kararlılığını ifade etti.

Çavuşoğlu son olarak, Yunan hükümetine ve Yunan halkına, Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından sundukları dayanışma ve yardım için bir kez daha teşekkür etti.

 

Bu içerik 25.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.