Ukraynalı firmalar Yunanistan’ı tercih ediyor

Resim

Şubat ayındaki Rus işgalinin ardından, Yunanistan ve Ukrayna ilişkilerinde devam eden profesyonel ve kültürel bağlar, Ukraynalı denizcilik firmalarının Yunanistan'a taşınmasına olanak sağladı. Pire Limanında bulunan Ukraynalı firmaların personel sayısını arttırmasıyla birlikte birçok firma işlerini Yunanistan'a taşıdı. Çeşitli bayraklar altındaki Yunan ticaret filosunun dünyanın en büyük filosu olması ve Pire'nin denizcilik şirketleri için zaten küresel olarak önemli bir merkez olması firmaları etkiledi. Ayrıca, gemilerinde halihazırda binlerce Ukraynalı denizciyi çalıştıran Yunanistan'a ait yüzlerce denizcilik firması, çalışanlarının ailelerini Yunanistan'a getirmelerine yardımcı oldu.
Pire'ye taşınan firmalardan Ukraynalı gemicilik şirketi Intresco Ltd firmasının gemi işletme müdürü Maksym Khaulin, eşini, çocuklarını ve anne ve babasını beraberinde getirdi. Denizcilik yayını TradeWinds'e “Aileler dahil, burada en az 500 kişi olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Yunan Armatörler Birliği ve Neptune Lines başkanı Melina Travlos, mart ayı ortasında firmaların Ukraynalı çalışanlarının ailelerinin refahına bağlı olduğunu söylemişti. “Acılarını hafifletmek için güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratarak onları destekleyeceğime kişisel olarak söz veriyorum” dedi. Birçok nakliye şirketi gibi Technomar da çalışanlarının ve ailelerinin çoğunun Yunanistan'a taşınmasına yardımcı oldu.
24 Şubat'ta Rus işgali başladığından bu yana, nakliye yöneticileri ve denizciler, Ukraynalı savaş mültecilerinin küçük bir kısmını oluşturuyor. Citizens' tarafından derlenen verilere göre, geçen hafta 19.760'ı reşit olmayan 75.942 Ukraynalı Yunanistan'a sığınmıştı.
Yunan makamları, Ukraynalılara hiçbir kısıtlama olmaksızın kiralama, çalışma ve seyahat etmelerine izin veren “geçici koruma kartları” vererek önemli ölçüde destek oldu.

Bu içerik 17.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 109 kez okundu.