Üç Kosova polisi Sırp güçleri tarafından kaçırıldı

Resim
Üç Kosova sınır devriye polisi 14 Haziran'da ülkenin kuzeyinde Sırp güçleri tarafından kaçırılıp tutuklandı. Polis, bu olayı Kosova topraklarında "klasik organize adam kaçırma" olarak nitelerken, Belgrad tarafı ise polislerin Sırbistan topraklarına bağlı Rashka belediyesinde Sırp jandarmasının terörle mücadele birimi tarafından tutuklandıklarını ifade ettiler.
Kosova Emniyet Güçlerine göre olay Çarşamba günü öğlen saatlerinde Leposaviq’e bağlı Tresave/Bare mevkiinde vuku bulmuştur. Bahsi geçen bölge Kosova toprakları içerisinde bulunmaktadır.
Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, uluslararası faktörden sadece polis memurlarının serbest bırakılması için değil, aynı zamanda provokasyonlarına da son vermesi için Sırbistan üzerindeki baskıyı acilen artırmasını" istedi.
Kosova Polisinin bildirisinde, rutin devriye yapan polislerin silahlı ve maskeli kişiler gördüklerini bildirdikleri ve yardım talebinde bulundukları ifade edildi. Bu münasebetle sınır noktasına doğru yardım olarak Kosova Polisinin ek biriminin gönderildiği söylendi.
Açıklamanın devamında, yardım ekiplerinin olay yerine ulaştıklarında sadece görevli aracı fark ettikleri, olay yerinde görev yapan polisleri ise görmedikleri belirtildi.
Sırp tarafı ise olayın Sırbistan topraklarında vuku bulduğunu iddia etmektedir.

Bu içerik 14.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.