Üç başbakan Evksinograd Sarayı’nda buluşacak ve önemli bir projeye karar verecek

Resim

Bulgaristan Hükûmeti basın servisinden alınan bilgiye göre, Başbakan Nikolay Denkov’un ev sahipliğinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’nun katılacağı üçlü bir toplantı Varna yakınlarındaki Evksinograd Sarayı’nda gerçekleşecek.
Söz konusu görüşmeye Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Komisyonun ulaştırmadan sorumlu üyesi Adina Valean ve Moldova Enerji Bakanı Victor Parlikov da katılacak.
Görüşmelerin ana gündem maddesi bölgesel bağlantı ve özellikle Selanik’ten Kavala, Dedeağaç, Burgaz, Varna üzerinden Köstence’ye ve Moldova’ya kadar uzanma olasılığına sahip koridor projesi olacak. Buradaki amaç güzergâh boyunca, ilgili ülkeler arasındaki ekonomik ve politik ilişkileri harekete geçirecek modern altyapıya sahip ulaşım, iletişim ve enerji ilişkileri inşa etmektir.
Görüşmeler, Başbakan Nikolay Denkov tarafından ağustos ayında Atina’ya yaptığı ziyaret sırasında başladı. Bu görüşme sonrasında Bulgaristan tarafı, güzergâh üzerindeki tüm ülkelerin Schengen bölgesine üye olmasını ve aralarındaki sınırların ortadan kalkması durumunda gelecekteki koridorun daha da verimli çalışacağını açıkladı.
Bu içerik 09.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.