Türkiye’nin ve Kuzey Makedonya’nın adalet akademileri arasında anlaşma imzalandı

Resim

Türkiye Adalet Akademisi ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi arasında hâkimlerin, savcıların, hâkim ve savcı adaylarının yargı eğitimine yönelik işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi Müdürü Prof. Dr. Nataşa Gaber Damyanovska arasında imzalanan eğitim-işbirliği protokolü ile meslekî ve bilimsel konularda ilişkiler geliştirilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi ile eğitim ve bilim alanlarında çok önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, hâkimlerle savcıların ve hâkim ve savcı adaylarının eğitimi ve hukuk ana bilim dalının güçlenebilmesi için bu protokolün imzalandığını belirtti.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkim ve Savcılar Akademisi Müdürü Prof. Dr. Nataşa Gaber Damyanovska, Türkiye Adalet Akademisi ile protokol imzalamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “Türkiye Adalet Akademisi ile ortak değer ve ilkeler ile hukuk ve yargı alanlarında mevcut işbirliğini takip etme ve güçlendirme ihtiyacımızı göz önünde bulundurduk. Hukukun üstünlüğünü destelemek adına yargının işleyişini geliştirmede ve performansını iyileştirmede hâkimlerin ve savcıların yargı eğitiminin belirleyici rolüne inandığımız için bu protokolü imzaladık. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Adalet Akademisi olarak, Türkiye Adalet Akademisinin önemli çalışmalarına katkı vermekten büyük onur duyacağız. Akademimiz bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır. Her iki akademimiz için de başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu içerik 30.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 75 kez okundu.