Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı İrena Stefoska ile görüştü

Resim

Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya’daki temasları kapsamında Kültür Bakanı İrena Stefoska ile bir araya geldi.

Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında kültür alanındaki iş birliğinin kendine özgü bir sürekliliği ve geleneği olduğu; bu alandaki tüm sektörleri kapsadığı belirtildi.

Açıklamada, Stefoska ve Demircan görüşmesinin sonucu olarak iki ülke arasındaki samimi dostluk ile iş birliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesinin kendileri için bir görev olduğu kaydedildi.

Görüşmede Demircan’ın, Bakan Stefoska’yı İstanbul’da düzenlenecek Balkan Film Festivali’nin hazırlıkları konusunda bilgilendirdiği de aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Demircan’ın, festival kapsamında iş birliği için bir film ağı oluşturmak amacıyla tüm Balkan ülkelerinden katılım sağlanarak Film Çalışanları Forumu’nun da düzenleneceği bilgisini verdiği ve ülkeler arasındaki kültürel bağları derinleştirmenin en etkili yolunun sinematografi olduğunu söylediği belirtildi.

Tarafların kültürel mirasın korunması konusunda iyi iş birliğini vurguladıklarının belirtildiği açıklamada, “Bu kapsamda Bakan Stefoska, Kuzey Makedonya’daki İslami anıtların restorasyonu ve korunması konusunda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile yapılan mükemmel iş birliğinin altını çizdi, ülkemizdeki kültürel mirasın korunması konusunda uzmanlarla daha fazla iş birliğine duyulan ihtiyacı vurguladı.” ifadelerine yer verildi.

Bu içerik 11.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.