Türkiye ile siyasi diyaloğa ilişkin beklentiler düşük

Tayyip Erdoğan, Kyriakos Mitsotakis’e seslenerek, “kalbin sınırları” söylemine geri döndü ve doğum gününü kutladı.
Türk-Yunan temasları sürecinin gelişimine ilişkin pek çok beklenti ve birçok sorunun olduğu siyasi diyaloğun 11 Mart Pazartesi günü iki ülke Dışişleri Bakan Yardımcıları Alexandra Papadopoulou ve Burak Akçapar başkanlığında Ankara’da tekrarlanması bekleniyor.

Resim

İki diplomat, Türk-Yunan gündemindeki zor konulara değinmeye çalışacak; ancak dikkate alınması gereken birkaç tarihi nokta daha var. Bunlar arasında en önemli görülen Başbakan Kyriakos Miçotakis’in 6-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği Ankara ziyareti.
Gezinin, Mitsotakis’in Kapadokya’da bir mola vermesini de içermesi planlanıyor; hatta kendisinin temel bir turizm hizmeti olan özel kayalık arazi üzerinde sıcak hava balonu uçuşundan yararlanacağı da göz ardı edilmiyor. Sayın Erdoğan, Sayın Mitsotakis’in birkaç gün önce aynı gerekçeyle yaptığı telefon görüşmesine, doğum gününü kutlamak amacıyla dün yanıt verdi.
Aynı zamanda, Ankara’dan 4 Mart’tan 30 Nisan’a kadar Orta Ege’de yapılacak havacılık tatbikatları için NOTAM yayınlaması istendiğinde, Yunanistan ile Türkiye arasındaki direktif  alışverişi dün de tekrarlandı. Yunanistan her zaman olduğu gibi Türkiye’nin talebini kabul etmemiş ve bunun sonucunda bölgenin tatbikatlara tahsisi için Türk NOTAM’ı (A 2099/24) yayınlanmıştır.

Bu içerik 06.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 53 kez okundu.