Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında kültürel işbirliği anlaşması imzalandı

ResimKuzey Makedonya’yı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mevkidaşı Bisera Kostadinovska Stojchevska ile bir araya geldi. Başbakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede bakanlar tarafından "Türkiye-Kuzey Makedonya Kültürel İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

İmza töreninde konuşan Bakan Ersoy, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları daha da güçlendirecekleri mesajını verirken, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Bisera Kostadinovska  Stojchevska da imzalanan bu anlaşmayla birlikte zaten memnuniyet verici seviyede olan işbirliğinin daha da güçlendirileceğini kaydetti.

Bakan Stojchevska, Kuzey Makedonya’da yaşayan Türk toplumunun kültürünü geliştirmek adına projeleri desteklemeye büyük özen gösterdiklerini de ifade etti.

Stojchevska, “Desteklediğimiz projelerden birisi de Türk Tiyatrosu binası. Türk toplumu dünya standartlarında bir tiyatro binasına sahip olacak. İnşaatın tamamlanması için Türk tarafının da sürece dahil olması konusunu gündeme getirdik.” dedi. Türk kurumlarıyla olan işbirliğine de dikkat çeken Stojchevska, TİKA ile yürütülen başarılı işbirliği hakkında da bilgi verdi.

Bu içerik 07.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.