Türkiye Dışişleri Bakanı’nın Vasilis Kaskarelis ile mülteci akınları hakkındaki görüşmesi

Resim
Türkiye’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunan mevkidaşı Vasilis Kaskarelis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve görüşmede mülteci akını konusu ele alındı.
06.06.2023 tarihinde erken saatlerde Selanik’i ziyaret eden Vatandaşı Koruma Bakanı Haralambos Lalousis, “Türkiye’nin göç meselesini araçsallaştırdığına inanmıyorum” dedi ve vatandaşın güvenlik duygusunun “öncelikli” olduğunu ve “bir plan ve sorumluluk duygusuyla” hizmet edildiğini sözlerine ekledi.
Lalousis, göç meselesinin Türkiye tarafından araçsallaştırılıp araçsallaştırılmadığı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hayır, araçsallaştırıldığını düşünmüyorum, belki hareketler, insan tacirleri bu çabayı destekliyor ama Türkiye tarafından araçsallaştırıldığını düşünmüyorum”. Ayrıca “akınlar gerçekten de arttı, ancak bağlam dışı bir şeylerin olduğunu söyleyemeyiz. Bu artış kayda değer bir düzeyde değil (…) Bu insanları iten Türk jandarması değilse bile, 2016 yılındaki ortak açıklamaya göre yapması gerekeni, yapması gerektiği gibi yapmayanın kesinlikle jandarma olduğu gerçeğini elbette göz ardı edemeyiz” dedi.
06.06.2023 tarihinde Başbakan İoannis Sarmas, Meriç Nehri’ndeki adalarda göçmen kaçakçılığı konusunda bir toplantı düzenledi. Toplantıya Devlet Bakanı Vasilios Skouris, Dışişleri Bakanı Vasilis Kaskarelis, Vatandaşı Koruma Bakanı Ηaralambos Lalousis, Göç Politikası ve İltica Bakanı Daniel Esdras, Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros ve üst düzey komutanlar katıldı.
Toplantı, 04.06.2023 tarihinde Meriç Nehri’nde 91 göçmenin kurtarılmasının ardından gerçekleşti. Kurtarılanlar arasında kadın ve çocuklar da vardı.

Bu içerik 06.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.