Türkiye’deki deprem, Arnavutluk Büyükelçisi: Arnavutlar arasında mağdur yok, ihtiyacı olanlar için acil durum numaramız var

ResimTürkiye'yi vuran şiddetli deprem, ülkede yaşayan Arnavutları da endişelendirdi. Yerel medyada şu ana kadar hiçbir Arnavut'un hayatını kaybetmediğini doğrulayan üst düzey devlet yetkililerinden birçok haber geldi. Arnavutluk'un Türkiye Büyükelçisi Kastriot Robo, ülkeyi gece saatlerinde vuran güçlü depremin kurbanları arasında Arnavutlardan herhangi bir haber bulunmadığını belirtti.

"News 24" ile bir telefon bağlantısında Robo, sahadaki iletişimlerinden herhangi bir Arnavutun etkilendiğine dair bir rapor olmadığını söyledi. Arnavutluk Büyükelçisi "Neyse ki Ankara bölgesinde hissedilmedi. Biz Arnavutluk Büyükelçiliği ve Arnavutluk Konsolosluğu personeli olarak iyi ve güvendeyiz. Yıkıcı bir depremdi, büyük gücünün yanı sıra çok uzun sürdü. Arnavut kökenli Türk vatandaşlarıyla depremin hemen ardından iletişime geçtim. Neyse ki o bölgelerde yaşayan Arnavut toplumu için herhangi bir can kaybı yok. Arnavutların bu bölgelerdeki varlığı, diğer bölgelere göre daha az. Onlarla sürekli olan bir iletişimimiz var. Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını söylenebilir.” dedi.

Ayrıca depremin hala yıkıcı etkisinin olabileceğini ifade ederken, oradaki büyükelçiliğin ihtiyaç sahibi Arnavutlar için bir acil durum numarası verdiğini sözlerine ekledi. "Yine de yıkıcı etkileri olabilir, Türkiye İçişleri Bakanlığı ile temas halindeyiz, vatandaşlarımızla ilgileniyoruz ama şu ana kadar bir sonuç alamadık ancak bakanlığın kendisi verileri işliyor. Mağdurlar, desteğe ihtiyacı olan Arnavutlar için de bir acil durum numarası belirledik" diye ekledi.
 
Bu içerik 07.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.