Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bosna Hersek’in her türlü talebine karşılık sorumluluk almaya hazırız

Resim

Resmî ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bosna Hersek’e gelen Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, ilk olarak Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podziç ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri Zeljko (Jelko) Komşiç, Milorad Dodik ve Şefik Caferoviç tarafından kabul edildi.

Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyelerine selamlarını ileterek Bosna-Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki her alanda dostane ilişkileri ve mevcut işbirliğini sürdürme niyetlerinde olduklarını ifade etti. Akar, Bosna-Hersek'in istikrarı ve refahı konusunda verilen desteği yineleyerek Bosna-Hersek'ten Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılacak her türlü yardım ve işbirliği talebine yanıt vermeye hazır olduklarını ifade etti. Savunma alanında yapılan işbirliğinden de bahseden Akar, imzalanan çok sayıda anlaşmanın tatmin edici düzeyde olduğunu söyleyerek askerî kuvvetler mensuplarının eğitimi, askerî tatbikatlar ve mayın temizleme sürecinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını ifade etti.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri ise sürekli ve dostane destek ve yardımları için Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek Türkiye'nin Batı Balkanlar’daki yapıcı rolüne vurgu yaptılar.

Kaynak:https://www.klix.ba/vijesti/bih/akar-kod-komsica-dzaferovica-i-dodika-spremni-smo-odgovoriti-na-svaki-vas-zahtjev/211227133 (Erişim tarihi, 27.09.2021)

Bu içerik 27.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.