Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna Hersek arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın onaylanması kararı alındı.

Resim

Türkiye Cumhuriyeti’nin Resmi Gazetesi, 25 Haziran Cuma günü, Bosna Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar alındığını duyurdu. Söz konusu anlaşma 2 Mayıs 2019 tarihinde Ankara'da imzalanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna Hersek arasında bahsi geçen Serbest Ticaret Anlaşması, Temmuz 2021'de yürürlüğe girecek.

Bosna Hersek tarafında ise Serbest Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin karar, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı’nın 13 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda alınmıştı.

Bosna Hersek’in Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Staša Košarac, bu yılın Şubat ayında yaptığı açıklamada, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalandığını duyurmuştu. Košarac bu anlaşmanın, Bosna Hersekli iş adamları için önemli bir katma değer sağlayacağını belirterek Türkiye pazarına mümkün olduğu kadar fazla Bosna Hersek menşeili ürünün girmesi açısından bu antlaşmanın mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Söz konusu Serbest Ticaret Anlaşması, iki dost ülkenin iş birliğinin ve iş insanları arasındaki yardımlaşmanın geliştirilmesine katkı sağlaması açısından büyük önem arz etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Bosna Hersek'in en önemli dış ticaret ortaklarından biri olup iki ülke arasındaki işbirliği son yıllarda sürekli olarak artmaktadır.

Kaynak:

https://faktor.ba/vijest/turska-donesena-odluka-o-ratifikaciji-sporazuma-o-slobodnoj-trgovini-sa-bih/129639 (Erişim tarihi: 29.06.2021)

Bu içerik 29.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.