Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bosna Hersek’i ziyaret etti

Resim
18 Haziran tarihinde Saraybosna'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turković ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşme çeşitli anlaşmaların imzalanmasıyla devam etti.

Bakan Turković, Türkiye ve Bosna Hersek’in dost ülkeler olduğunu, Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretinin ise iki ülke arasındaki işbirliği ve karşılıklı saygının sürekliliğinin bir teyidi olduğunu belirtti.

Turković, Türkiye'ye özellikle Bosna Hersek'teki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'na (TİKA) bugüne kadar yaptığı yardım ve 400 milyon doları aşan yaklaşık 900 proje desteği için teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili ilişkiler, güncel olaylar, bölgesel ve diğer konuları görüştüklerine dikkat çekti.

Çavuşoğlu, ‘’ülkelerimiz arasındaki ilişkiler çok yönlü, kapsamlı ve üretkendir. Bu yıl ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yılını kutluyoruz’’ dedi. Ekonomik, askeri, kültürel ve diğer tüm alanlarda işbirliğini geliştirmeye devam edeceğini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, 2021 yılında bir milyar dolarlık dış ticaret hedefine ulaşıldığını ve bu yıl yeni hedefler koyacağını hatırlattı.

Bu içerik 18.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.