Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi’nin Radoviş Belediyesi ziyareti

Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov bugün Kuzey Makedonya Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hasan Mustafa Sekizkök ve TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt ile bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre söz konusu görüşmelerde işbirliği olanakları, belediyenin Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgedeki projeleri ve kırsal kesimin ekonomik kalkınması ele alındı.

Belediye Başkanı Konzulov misafirlerine çalışılmakta olan iki önemli proje hakkında bilgiler sundu. Bunlardan birincisi Pırnalı ve Söpürge köylerinin bağlanmasını sağlayacak olan yol yapımı projesi ile Buçim ve Topolnica köylerini içme suyuna kavuşturacak olan projelerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hasan Mustafa Sekizkök, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki yaşam şartlarının iyileşmesi konusunda göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti Radoviş Belediye Başkanı’na ifade ederken ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek tarım alanında gerekse kırsal turizmin geliştirilmesi konusunda destek vermeye hazır olduğu bilgisini de aktardı.

Kardeş Türk Cumhuriyeti halkının Radoviş Belediyesi’ne sağlamış olduğu  desteklerden dolayı duyduğu minnet ve şükranlarını Büyükelçi Sekizkök’e ileten Belediye Başkanı Konzulov, ilerde de benzer işbirliklerin gerçekleşebileceğini ümit ettiklerini açıklamalarına ekledi.

Bu içerik 07.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 97 kez okundu.