Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'i ziyaret etti

Resim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalabalık bir heyet ile beraber Bosna Hersek'i ziyaret etti. Devlet yetkilileri ve işadamlarından oluşan Türkiye heyeti ve Bosna Hersek heyeti arasında önemli görüşmeler gerçekleşti. Bosna Hersek Başkanlığı'ndaki görüşmenin ardından iki ülke vatandaşlarına müjdeli haber geldi. Alınan karara göre, Bosna Hersek ile Türkiye arasında sadece kimlik kartları ile seyahat edilecek. Siyasi açıdan Erdoğan, Türkiye'nin Bosna Hersek Seçim Yasası'nda yapılacak değişikliklerin dayatılmasına ve Yüksek Temsilcisi'nin bu bağlamdaki yeni müdahalelerine hala muhalif olduğunu doğruladı.

Erdoğan, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic tarafından havaalanında karşılandıktan sonra Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı binasında resmi tören düzenlendi.
Gün içinde hem Erdoğan ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleri, hem de iki ülke heyetleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı Sefik Dzaferovic, yaptığı konuşmada Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olağanüstü olduğunu, ancak ekonomik ilişkilerin, bağların ve yatırımların güçlendirilmesi için daha çok çalışılması gerektiğini kaydetti. Dzaferovic, yeni yatırımlara açık ve büyük projesi olan Saraybosna-Belgrad otoyolunun inşaatına devam edileceğini de belirtti.
 
Bu içerik 06.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 48 kez okundu.