Türk-Yunan İlişkileri: İletişim kanallarının açık kalması için çaba

ResimNATO Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde Brüksel’de bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü. Yaklaşık kırk dakika süren görüşmede Nikos Panagiotopoulos iki ülke arasında gerginliğin düşürülmesi için mümkünse Türkiye ve Yunanistan liderleri seviyesinde iletişim kanallarının açık olması gerektiği görüşünü Hulusi Akar’a iletti.

Brüksel’de bulunan basın yayın temsilcilerine açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, kendisinin ve Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gerginliğin düşürülmesi için aralarındaki iletişimin devam etmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Yunanistan Savunma Bakanı Türk mevkidaşına liderler seviyesinde yeni bir görüşmenin gerçekleşmesi için ya da iki ülke arasında Güven Artırıcı Önlemler sürecinin başlaması için Türkiye tarafından “tehditlerin” son bulması gerektiğini ifade ettiğini belirtti.

Görüşme ile ilgili Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki bakanın iletişim kanallarının açık olması ve bölgede uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri kuralları çerçevesinde istikrar ikliminin oluşturulması gerekliliği konusunda hemfikir oldukları açıklandı. Türk tarafından yapılan açıklamada ise görüşmenin, gerginliğin azaltılması için ilgili konu ve yöntemler ile ilgili olduğu belirtildi.

Bu içerik 14.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 292 kez okundu.