Tsunis: Dedeağaç’taki FSRU enerji denkleminde kilit rol oynuyor

Resim
ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi George J. Tsunis, Cuma günü (2 Haziran) Balkan ülkelerinden dört büyükelçi ile Yunanistan’ın kuzey şehri Dedeağaç’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Tsunis, “Güneydoğu Avrupa’nın enerji haritasını yeniden çizme, Balkan ülkelerinin enerji kaynak çeşitliliğini artırma ve Rusya’nın gaz tekelini kırma hususlarında ABD’nin Yunanistan’ın oynadığı liderlik rolünü gururla desteklediğini” söyledi.
Tsunis cuma sabahı Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'dan mevkidaşlarıyla Dedeağaç’a yaptığı ziyaretin ardından, "Dedeağaç FSRU (Yüzer Depolama Yeniden Gazlaştırma Birimi) bölgesel enerji ve iklim hedeflerine ulaşılmasında kilit bir rol oynuyor" dedi.
Tsunis, Dedeağaç’ın Yunanistan'ın yanı sıra tüm bölge için enerji güvenliği, refah ve istikrar sağlayacak bir enerji merkezi haline geldiğini kaydetti. Ayrıca Dedeağaç’ın, bölgesel istikrar ve refahı güçlendirmenin, enerji çeşitliliğini sağlamanın ve NATO’ya desteğin anahtarı olduğunu vurguladı.
Limanın bir enerji ve ticaret merkezi ve Trans-Atlantik ittifak için bir lojistik merkez olarak önemini vurguladı ve bu doğrultuda, Yunanistan’ın tüm bölge için istikrar ve refah sağlayan bir müttefik olduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca Dedeağaç'ı "Yunanistan'ın masaya getirdiği birçok stratejik avantajdan biri" olarak nitelendirdi ve Yunanistan’ı Trans-Atlantik ittifakın güvenilir bir ortağı olarak övdü.

Bu içerik 07.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.