Tsipras, telefon dinleme skandalının demokrasiyi tehlikeye attığını söyledi

ResimSYRIZA lideri, çarşamba günü Brüksel'de Avrupa Komisyonu yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, " Yunanistan'da hukukun üstünlüğünün aldığı darbelerle, ülkede demokrasinin kendisini tehlikeye attığına dair güçlü endişesini" dile getirdi.

Komisyonun Başkan Yardımcısı Věra Jourová ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan ana muhalefet lideri Alexis Tsipras, dile getirdiği endişelerin “büyük telefon dinleme ve beraberindeki gerçeklerin üzerini örtme skandalının arkasındaki sorumlular” ile ilgili olduğunu açıkladı.

Tsipras, “Ülkede vatandaşlar ve adalet kurumu arasında büyük bir güven uçurumu yaratan “yargı sisteminin altının oyulması ve araçsallaştırılması” konusuna da değindi.

Son olarak, Syriza'nın Yunanistan'da demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü korumak için elinden geleni yapacağını; Yunanistan'da bunun mümkün olmadığı her yerde, gerçeğin ortaya çıkması ve demokrasinin geri gelmesi için Avrupa kurumlarını diğer tüm olasılıklarla birlikte kullanacaklarını belirtti.

Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komisyonu Başkanı Juan Fernando Lopez Aguilar konu hakkında Twitter'da şunları söyledi: "Medyadaki durum, yargının bağımsızlığı ve casus yazılım kullanımı dâhil olmak üzere yıllık Hukukun Üstünlüğü raporuna dayanarak Yunanistan'daki durumu görüştük. Bu görüşmelere yarın hükümetle devam edeceğim.”

Jourová'nın Perşembe günü Atina'da olması bekleniyor. Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Adalet Bakanı Konstantinos Tsiaras ve Hükümet Sözcüsü Yiannis Economou, Miltiadis Varvitsiotis ve basın temsilcileriyle görüşecek. Ardından Atina Demokrasi Forumu'nda da bir konuşma yapacak ve Danıştay Başkanı Evangelia Nika, Ombudsman Andreas Pottakis ile medya konularında görüşecek.

Bu içerik 28.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.