Tsipras: Meclisin hemen feshedilmesi ve üç haftaya seçim - SYRİZA oylamalara katılmayacak

ResimYunanistan ana muhalefet lideri ve SYRİZA Genel Başkanı Aleksis Tsipras gerçekleştirdiği basın toplantısında bir kez daha Başbakan Kyriakos Mitsotakis hükümetine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Tsipras basın toplantısında meclisin hemen feshedilmesi gerektiğini ve seçimlerin hemen gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Mitsotakis hükümetini “düşmüş” bir hükümet olarak tanımlayan Tsipras partisinin bundan böyle meclisteki yasama çalışmalarına katılmayacağını açıkladı.

“Son yıllarda ülkemizde güçlüler daha da güçlü oluyor” şeklinde basın toplantısına başlayan Aleksis Tsipras Yeni Demokrasi Partisi üyelerinin ve hükümet yetkililerinin karıştığı yolsuzluklara değindi. Basın açıklamasının devamında yasadışı dinleme skandalı hakkında konuşan Tsipras bunun başbakanın bilgisi ve yönlendirmesi ile gerçekleştiğini söyledi ve “hukuk devletini taciz ettiler. Bu Mitsotakis’in rejimi. Bay Mitsotakis demokrasi kurumunu kötüye kullanıyor” dedi. “Bizim için hükümet etik ve siyasi olarak “düşmüş” bir hükümettir. Bir dakika bile iktidarda kalamaz. Meclisin hemen feshedilmesini ve üç haftada seçimlerin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuşan Aleksis Tsipras, tüm siyasi partilere ve sendikalara çağrıda bulunarak demokrasinin korunması için harekete geçmelerini istedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tsipras bundan sonra partisinin mecliste nasıl hareket edeceğini açıkladı.

Yasadışı dinleme skandalına ilişkin kurumsal olarak hiçbir yerden sorularına cevap alamadıklarını söyleyen ana muhalefet lideri bu nedenle meclis çalışmalarını boykot kararı aldıklarını ifade etti. Tsipras ayrıca kendisinin ve partisinin bu konunun uluslararasılaşması için harekete geçtiğini söyleyerek: “Ülke içinde ve dışında herkese çağrıda bulunuyoruz. Avrupa kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Sadece anayasa ihlalleri ile değil aynı zamanda Avrupa edinimlerinin ihlali söz konusu. Avrupa kurumlarına zaten başvurdum. Tabii ki bu konunun bütün Avrupa’da uluslararasılaşması için çaba göstereceğiz” dedi.
 
Bu içerik 31.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.