Trump'ın damadının önerdiği proje için Rama: Vizyonumuza uyup uymadığını değerlendireceğiz

Resim
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, bugün Sosyalist Parti genel merkezinde ilçelerin siyasi liderleriyle yaptığı toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.
Sosyalist partinin hedefleri hakkında konuşan Başbakan Rama, gazeteciler tarafından sorulması üzerine, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın damadından Arnavutluk’a gelmesi beklenen yatırımlar hakkında da yorum yaptı.
“Biz insan seçmiyoruz. Bize yapılan teklif ve teklifleri Arnavutluk mevzuatını esas alarak değerlendiriyoruz. Sazan adasının Akdeniz turizminin altın tacında bir mücevhere dönüşmesi öteden beri var olan bir hayaldir. Doğruyu söylemek gerekirse önceki hükümetlerin de seleflerimin de böyle bir hayali vardı. Ancak gerçekleşemedi. Önceleri yabancı yatırımcıların yaklaşması hayal bile edilemezken, bugün Arnavutluk, yatırımcıların yanı sıra turistlerin de giderek daha fazla rağbet ettiği bir ülke haline geldi. Biz, bir teklifimiz olmasından son derece memnunuz.
Bazı aşamaların katedilmesi gereken süreç söz konusu. Yabancı yatırım ajansımıza başvuru yapıldı. Projenin vizyonumuza uyup uymadığı gibi, doğanın korunmasının geliştirilmesi için gerekli dengeyi kurmanın gerekliliğini değerlendirip ona göre yol almayı düşünüyoruz.

Kaynak: https://telegrafi.com/projekti-propozuara-nga-dhendri-trumpit-per-sazanin-rama-ta-shqyrtojme-nese-perputhet-vizionin-tone/, (Erişim tarihi, 20.03.2024).

 

Bu içerik 19.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.