Tiyatro sanatçısı Mustafa Yaşar hakkın rahmetine kavuştu

Üsküp Türk Tiyatrosu’nun duayeni Mustafa Yaşar, bugün 77 yaşında hayatını kaybetti.

Üsküp Türk Tiyatrosu mensuplarının Facebook üzerinden yayınladığı taziye mesajında, “Mustafa abimiz başarılı oyuncumuz, tiyatromuzun çınarı, Mustafa Yaşar hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Başımız sağolsun.” ifadelerine yer verildi.

Mustafa Yaşar 19 Ağustos 1946 tarihinde Üsküp’te doğdu. Üsküp Filoloji Fakültesi Türkoloji bölümü mezunu Mustafa Yaşar, 1971 yılından itibaren Üsküp Türk Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalışmaktaydı. Türk tiyatrosunda 100’ü aşkın role hayat veren Mustafa Yaşar, ayrıca birçok film ve televizyon projelerinde de yer almıştır.

“Aliş” 1974, “Derviş ve Ölüm” 1976, “Deli Emine” 1984, “Yunus Emre” 1991, “Hamlet” 1995, “Azizname” 2005, “Sınırdaki Ev” gibi oyunlar en önemli oyunlarından sadece birkaçını teşkil etmektedir.

Mustafa Yaşar ayrıca, “Stobi” en iyi erkek ödülü, “Vojdan Çernodrinski” en iyi oyuncu ödülü, “Kutluk Veli” yılın en iyi oyuncusu gibi daha birçok daha ödüle layık görülmüştür.

Kaynak: https://novamakedonija.com.mk/makedonija/pochina-akterot-mustafa-jashar/, (Erişim tarihi, 03.04.2024).

Bu içerik 03.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.