“Tiran'da ilk pilot proje”, Rama: Her ödeme ve satın alma banka aracılığıyla yapılacak

Arnavutluk, gayri resmiliği azaltmak ve aynı zamanda ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla elektronik sistem aracılığıyla yapılan ödemelere ilişkin bir pilot projeyi çok yakında test edecek.
Haber, Girişimcilik ve İş Ortamı Bakanı Delina Ibrahimaj tarafından Başbakan Edi Rama ile yapılan podcast’te duyuruldu.
Ibrahimaj “Bir pilot proje aracılığıyla bu elektronik ödeme biçimlerinin tüm ödemeler için geniş çapta test edilmesinin amaçlandığını” söyledi.
Resim
“Dünyanın her yerinde start-up’ların yaptığını yaptıkları için, maliyet ve zaman sorununu buldukları ve soruna herkese hizmet edecek bir çözüm sundukları için tüm Fin Tech start-up öncülerine teşekkür etmek istiyorum. Buna dayanarak, parayı dijital platformlar üzerinden harcamak amacıyla, hükümetin hesaplarını 4 ay boyunca ayda 10 bin Lekë değerinde dolduracağı, Tiran'da 100 kişi, Peşkopi'de 100 kişi ve Përmet'te 100 kişi olmak üzere üç farklı alanda pilot uygulama yapacağımız bir pilot proje yapmayı düşündük.
Ayrıca mevcut tüm çözümleri test etmek ve hem bireyler hem de iş dünyası tarafından kullanımda hangi sorunların ortaya çıktığını görmek için bu pilotun bir parçası olmayı kabul edecek bazı işletmelerle de ortaklık kuracağız.”
Bu arada Başbakan Rama, bir süredir bu sorunun yeni dünyanın araçlarıyla çözülmesinin konuşulduğunu vurguladı.
Rama “Tanıtmak istediğimiz, Arnavutluk'ta bugün yaşananların bize yardımcı olduğu nokta burasıdır. Yeni dünya inovasyon akışının işe yarayıp yaramayacağını görmek için bir pilot proje hazırlıyoruz.” dedi.

Bu içerik 02.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.