Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj bugün şehrin anahtarını, şu anda Wallonia Bölgesi Başkanı olan Belçika'nın eski Başbakanı Elio di Rupo'ya sundu

Resim

Veliaj, Tiran gibi Avrupa Kültür Başkenti olan şehirlerden biri olan Mons Belediyesi'ni daha önce yönetmiş olmasına bakımından bu toplantının verimli olduğunu ve aynı zamanda bölgelerarası daha fazla işbirliği geliştirmek açısından da önemli bir görüşme olduğunu söyledi.
Veliaj “Arnavutluk ve Arnavutların bir dostunu, başbakanımızın bir dostunu, aynı zamanda şehrimizin dostu Elio Di Rupo’yu Tiran Belediyesi'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tabi ki bizi birleştiren şey belediye başkanı olarak deneyimlerimizdir.” dedi.
Belediye başkanı, Belçika'nın Arnavutluk'un AB yolculuğunu sürekli olarak desteklemesini takdir etti.
Valon Bölgesi Başkanı Elio di Rupo ise, AB üyelik müzakerelerinin yakın zamanda açılması noktasında Tiran'ın ve tüm Arnavutluk'un dönüşümüne dikkat çekti.
Elio di Rupo “Gördüğüm, belediye başkanının ilerleme iradesi, insanlara çözüm bulmaları için verdiği yardımla da fark edilen radikal bir dönüşüm. Öne çıkan, toplumdaki yaşam kalitesini yükseltmek isteyen kadın ve erkeklere hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. AB konusuna gelince, Komisyonun çalışmalarıyla, burada yapılan çalışmalarla Arnavutluk'un ilerleme fırsatı bulduğunu düşünüyorum. Bu anahtar çok önemli bir sembol çünkü hayatın ne olduğunu anlamak için bir anahtara ihtiyacımız var. İlerlemek için bir anahtara ihtiyaç var.” dedi.

Bu içerik 08.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 61 kez okundu.