Theodorikakos: Evros’ta (Meriç) “Akritas” planı net kararlılık mesajıdır

ResimYunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos Evros’ta (Meriç) Ferecik sınır bölgesini ziyaret etti. Yunan Polisi’nin sınır korumasına ilişkin operasyonel planlaması hakkında bilgi edinmek amaçlı olduğu belirtilen söz konusu ziyaret çerçevesinde güvenlik güçlerine 5 adet zırhlı araç teslim edildi.

Theodorikakos burada yaptığı açıklamada “Akritas” planından bahsederek Hükümet Dışişleri ve Savunma Konseyi’nin kararı doğrultusunda Türkiye ile Yunanistan kara sınırındaki çelik duvarın 140 kilometreye kadar uzatılacağını, polis ve sınır muhafızı güçlerinin arttırılacağını, 250 yeni sınır koruma muhafızının görevlendirileceğini ve elektronik takip olanaklarının geliştirilmesinin planlandığını söyledi.

“Akritas” planının güçlü bir ulusal kararlılık mesajı taşıdığını belirten Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı, anılan planın Yunan Polisi ile Yunan Ordusu’nun sınırdaki her türlü yasadışı göçmen baskısına yanıt veren bir dizi alternatif senaryolar içerdiğini de ekledi. Ağustos ayında yasadışı göç baskısının oldukça yoğun olduğunu ifade eden Theodorikakos Yunanistan’ın sınırlarının her koşulda korunacağına ilişkin kimsenin şüphe etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu içerik 07.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 231 kez okundu.