Tempi tren kazasının üzerinden bir yıl geçti fakat korkular hala devam ediyor!

Resim
Bir yıl önce Yunanistan’da yaşanan tren felaketinde 57 kişinin ölmesinin ardından hükümet, onlarca yıldır süren ihmal nedeniyle çökmekte olan sistemi düzeltme sözü verdi. Başbakan Kyriakos Mitsotakis kazadan haftalar sonra yaptığı açıklamada, “Trenler mümkün olan maksimum düzeyde güvenlikle faaliyetlerine devam edecek” dedi. Ancak bir yıl sonra, kaza uzmanları ve demiryolu yetkilileri, sistem eksikliklerinin kazaya yol açtığına dair artan kanıtlara rağmen, tren güvenliğini önemli ölçüde artırmak için çok az şey yapıldığını söylüyor.
Yetkililer Reuters’e yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği yasalarına göre zorunlu olan uzaktan tren kontrol ve iletişim sistemlerinin hâlâ çalışmadığını söyledi. Ana demiryolu işletmecisindeki demiryolu personeli sayısı kazadan bu yana düştü ve geri kalanlar yeni eğitimleri bekliyor. Yunanistan’ın parçalanmış demiryolu yönetimine yönelik reform eksikliğinin ilerlemeyi yavaşlattığını söylediler. Bu durum, güvenliğin artırılmaması halinde Yunanistan’ın demiryolu ağının gelecekte kazalara açık olacağını söyleyen uzmanları endişelendiriyor.
Bu sırada yaslı aileler ve hayatta kalanlar yanıt talep ediyor. Kurbanların akrabaları tarafından görevlendirilen kaza araştırmacısı Kostas Lakafossis, “Dersimizi almadık ve harekete geçmedik” dedi. “Maalesef demiryolunun durumu daha iyi değil.”
Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı Reuters’e demiryolunu yenilemek için kapsamlı bir plan uyguladığını ve Eylül ayında yaşanan sel felaketinin neden olduğu büyük hasara rağmen demiryolu güvenliğinin artırılmasında önemli ilerleme kaydedildiğini söyledi. Ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini de kabul etti.

Bu içerik 28.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.