Tembi’de trenlerin çarpışması: Mitsotakis’in kararı ile üç günlük milli yas

ResimYunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in Basın Ofisi açıklamasında “Başbakan Kyriakos Mitsotakis Larisa’ya gidiyor. Ayrıca Başbakanın kararı ile Tembi’deki tren kazasında hayatını kaybedenler için 1 Mart tarihinden itibaren ve 3 Mart 2023 dahil olmak üzere 3 günlük milli yas ilan edilmesine, ülke çapında tüm kamu kuruluşlarında bayrakların yarıya indirilmesine ve tüm kamusal kutlama etkinliklerinin ertelenmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou ise tren kazasına ilişkin açıklamasında Tembi’deki trajik tren kazasının korkunç bir trajedi olduğunu, düşüncelerinin kazada hayatını kaybedenlerin, kayıpların ve yaralıların yakınları ile olduğunu söyledi. Şu anda önceliklerinin yaralıların tedavi edilmesi, kayıpların enkazdan kurtarılması ve kurbanların yakınlarına psikolojik destek verilmesi olmasını belirten hükümet sözcüsü, şu anda kaza bölgesinde sorumluluk alanına göre 500 kişinin görev yaptığını söyledi.

Oikonomou ayrıca: “Başbakan trajedi bölgesine gidiyor. Kazanın nedenine ilişkin araştırmalar yetkili kurumlar tarafından başlamış durumda” dedi.

Yunanistan Yüksek Mahkeme Savcısı İsidoros Ntogiakos, Tembi’deki çok ölümlü tren kazasının araştırılması için Larisa Savcısı Stamatis Daskalopolos’u görevlendirdi.

Bu içerik 01.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.