Tcherneva: Kosova ve Sırbistan anlaşmazlıkları çözmek için çalışmıyor

Resim

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Müdür Yardımcısı Vessela Tcherneva, Özgür Avrupa Radyosu’na (Radio Free Europe) verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Kosova ve Sırbistan anlaşmazlıkları çözme konusunda kararlı değiller, bu nedenle aralarındaki diyalog çıkmazda."

Sırasıyla Priştine ve Belgrad'ın içişlerindeki gelişmeler, Kosova'daki yerel seçimler ve önümüzdeki yıl Sırbistan'da yapılacak seçimler nedeniyle, Tcherneva, her iki tarafın da yerel seçmene yönelik açıklamalarda diyaloğu kullanacağını düşünüyor.

Tcherneva’ya göre, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri her iki ülkenin liderlerine şiddetin kabul edilemez olduğunu açıklamaz ise çatışma çıkma riski bulunuyor. ABD'nin Kosova-Sırbistan diyaloğuna olan bağlılığını "umut verici bir sinyal" olarak görüyor.

Tcherneva, "ABD ve Avrupa Birliği'nin bölgeye yönelik politikaları üzerinde anlaşmalarının ve işbirliğinin Batı Balkanlar'a yönelik odaklanmayı yoğunlaştırmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Söz konusu röportaj, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Müdür Yardımcısı Vessela Tcherneva Belgrad'daki Güvenlik Forumu'na katıldığı sırada gerçekleşti.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi, Avrupa Dış ve Güvenlik Politikasını araştıran bir sivil toplum kuruluşudur.

Bu içerik 01.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.