TBMM Başkanı Şentop Arnavutluk Meclis Başkanı Nikolla ile görüştü

Resim

Şentop, Arnavut mevkidaşı ile önce baş başa görüştü. Ardından da heyetler arası görüşmeye geçildi. Şentop, burada yaptığı konuşmada, Arnavutluk ile Arnavut halkının, Türk milletinin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, ikili ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şentop, Türkiye’nin, 2021’in ilk 9 ayı itibariyle 600 milyon doları aşan ve müteahhitlik hizmetleri de dikkate alındığında toplam 3,5 milyar dolarlık yatırımla Arnavutluk’taki en büyük yabancı yatırımcı olduğunu vurgulayarak, “Arnavutluk’ta faaliyet gösteren 600’ü aşkın firmamız, yaklaşık 15.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Hedefimiz, ticaret hacmimizi bir milyar dolar seviyesine çıkarmaktır” değerlendirmesini yaptı.

Arnavutluk’un Avrupa Birliği üyelik sürecini desteklediklerini kaydeden Şentop, “AB’nin karar alma konusunda gecikmesi ve bu süreçlerdeki vizyonsuzluğu Balkanlar’da birçok konuyu da olumsuz yönde etkilemektedir. Başta Bosna Hersek ve Kosova ile ilgili sorunlar olmak üzere pek çok konuda AB’nin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Meclis Başkanı Nikolla ise 2019 yılında Arnavutluk’ta meydana gelen depremde Türkiye’nin yardımlarından dolayı teşekkür ederek, “Örneğin deprem olduğu zaman 2019’da, Sayın Cumhurbaşkanınız liderliğindeki Türkiye, enkaz altındaki insanları kurtarmak için ilk yardım ekibi gönderen ülkedir. Biz şu anda görüşmedeyken Arnavutluk’ta gerçekten çok güzel bir olay gerçekleşmektedir. 524 aile, Ocak’ta yeni evlerine girmiş olacak. Bu, Sayın Cumhurbaşkanınız ve Türk hükümeti sayesindedir” şeklinde konuştu.

Bu içerik 28.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.