Stephanos Kasselakis SYRİZA’nın yeni lideri

Resim

SYRİZA’nın (Yunanistan ana muhalefet partisi) başına yeni ortaya çıkan bir sima, 35 yaşındaki işadamı Stephanos Kasselakis geçti.
Kasselakis, SYRIZA’nın Koumoundourou’daki ofisinin önünde yaptığı açıklamada “Işık kazandı ve umut hep birlikte geleceğe dönüşüyor” dedi. Parti liderliği için gerçekleştirilen iki seçimde oy kullanan 150.000 üyeye teşekkür eden Kasselakis “SYRİZA burada ve bundan sonra da kazanacak” dedi. Ayrıca kampanyasında çalışan gönüllülere ve “yanımda duran ve ışığı seçen parti milletvekillerine” de teşekkür etti.
İktidarı yeniden ele geçirmek isteyen bir partinin parti başkanlığı seçimlerinde hiçbir siyasi deneyimi olmayan bir kişinin zafer kazanması Yunanistan ve belki de uluslararası standartlar açısından eşi benzeri görülmemiş bir durumdur.
Ancak dört adaya karşı - Effi Achtsioglou, Euclidis Tsakalotos, Nikos Pappas ve Stephanos Tzoumakas - parti içi seçimlere katılanların çoğunluğunu, ulusal seçimlerin kasvetli sonucundan sonra partiyi “diriltebileceğine”, ona yeni bir nefes ve umut verebileceğine ve nihayet Kyriakos Mitsotakis’e karşı durup onu yenebileceğine ikna etmeyi başaran kişi Kasselakis oldu. Her halükarda, Tsipras sonrası dönemde partiye liderlik edecek kişi odur.
Kasselakis, kamuoyuna tanıtıldığı bir ay boyunca, bulanık bir siyasi mesaj verdiği ve somut önerilerde bulunmadığı gerekçesiyle aldığı yoğun eleştirilere rağmen, mücadeleyi kolaylıkla kazandı. Ne Kıbrıslı Türklerin “sözde devlet” yerine devlet kurması konusundaki sözlü gafı ne de son haftalardaki aşırı kutuplaşma partisinin seçmenleri nezdindeki cazibesini etkilememiş görünüyor.
Bay Kasselakis, haleflik yarışına son dakikada girdi ve suları iyice karıştırdı. 35 yaşındaki işadamının birkaç ay öncesine kadar siyaset sahnesinde hiçbir varlığı bulunmamaktaydı. SYRİZA başkanlığı için adaylığını koyacağı ağustos ayı sonuna kadar kamuoyu tarafından bilinmeyen Kasselakis, son derece profesyonel bir iletişim kampanyası ve sosyal medya kullanımı sayesinde parti üyelerinin ilgisini ve nihayetinde oylarını kazanmayı başardı.

Bu içerik 25.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.