Stefanos Kasselakis: Yasadışı dinleme davasının aydınlatılması için her türlü kurumsal çabayı göstereceğiz

Resim
Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri Stephanos Kasselakis PASOK Başkanı Nikos Androulakis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında açıklamalarda bulunarak yasadışı telefon dinleme skandalına ışık tutmak için her türlü kurumsal ve siyasi çabayı göstereceğini vurguladı.
SYRİZA lideri geçen hafta Kyriakos Mitsotakis ile görüşmesine dikkat çekerek, “burada meşru geri bağlantılar ve Predator konusunu mümkün olan en güçlü şekilde vurguladım ve o zaman da kendisine çağrıda bulundum ve şimdi de bir siyasi lider olarak çağrıda bulunuyorum. Yunan Milli İstihbarat yetkililerinin gizliliğin kaldırılmasını sağlamalı ki gizliliğin arkasına saklanmadan mahkemede ifade vermelerinin önü açılmalı” dedi.
Bu bağlamda, bu sabah Yunan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu Başkanı Christos Rammos ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Konstantinos Menoudakos ile bir araya geldiğini söyledi. “Şimdi kanıtlar Predator ve Yunan Milli İstihbaratı arasında tek bir merkeze işaret ediyor ve belki de bu yüzden Yunan İletişim Güvenliği ve Gizliliği Kurumu’ndaki genel kurul değişikliği bu kadar aceleyle gerçekleşti” dedi.
Aynı bağlamda, anayasanın bu şekilde işlemesi için yapılmadığını vurgulayan Kasselakis, “demokrasimizin kalitesi hepimizi ilgilendiriyor” dedi. “Çünkü eğer bu konuda gerçekler ortaya çıkmazsa, çok basit bir şekilde birçok genç artık siyasete katılmak istemeyecek, herkes kamu hayatına katılma umudunu kaybedecek ve bu demokrasi kalitesi Yunan vatandaşını hayal kırıklığına uğratacaktır” dedi. “Bu değişmelidir” diye de vurguladı.
Kasselakis bu bağlamda Sayın Androulakis ile görüştüğünü, “kendisiyle diğer konuların yanı sıra yasadışı dinleme konusunu da ele aldığımızı ve kendisinin de bu durumun bir mağduru olduğunu” söyledi. SYRİZA Başkanı, “bizim tarafımızdan, bağımsız makamların işlevsel ve mali açıdan bağımsız olabilmeleri ve personel istihdamı için her dönem hükümetlerine mali açıdan bağımlı olmamaları için her türlü kurumsal ve siyasi çabayı göstereceğiz” diye ekledi.
 
Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.