Stefan Yanev: Bulgaristan’a yabancı asker konuşlandırma kararı alınmadı

Resim

Bulgaristan Savunma Bakanı Stefan Yanev Meclis Savunma Komisyonu toplantısında güncel konulara ilişkin soruları yanıtladı. Yanev şu anda Bulgaristan’a NATO veya başka bir ülke askerinin konuşlanmasının söz konusu olmadığını, Bulgar hükümetinin bu yönde bir kararı bulunmadığını belirtti.

Yanev sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne Rusya ne de başka bir ülke Bulgaristan’a saldırma niyetinde değildir. Bulgaristan topraklarının işgal edilmesini beklemiyoruz. Üyesi olduğumuz daha çok savunma ittifakı olan NATO’nun birliğinin bir göstergesi olan bir önlem türünden ve her şeyden önce diplomasi şansı aramaktan bahsediyoruz. Henüz diplomasideki tüm hamleler kullanılmadı”.

Yanev ayrıca NATO’nun Bulgaristan’daki ilave kuvvetlerine ilişkin kararın henüz verilmediğini sözlerine ekledi. Bunun yanı sıra Yanev: “Topraklarımıza gelecek olan İspanyol ve Hollanda uçaklarına gelince, bu karar birkaç yıl önce alındı ve hava polisi uygulamasıyla ilgilidir” açıklamasında bulundu.

Yanev toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada ise şunları ifade etti: “Bulgaristan’ın nasıl bir milli duruş sergileyeceğine dair bir görüş kabul edildiğinde, Bakanlar Kurulu kararı alındığında size bilgi verilecektir. Hepimiz Bulgaristan’ın görüşü hakkında konuşmaya başlarsak, her birimizin farklı bir görüşü var. Yani rahat olun, bir karar verildiğinde siz ve Bulgaristan vatandaşları bilgilendirileceksiniz”.

Bu içerik 25.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.