Stefan Yanev: “Diyalog” ve “Etkileşim” sözcüklerini siyasete geri getiren ilk biz olduk

ResimBulgar Yükselişi (BV) Partisi lideri Stefan Yanev, Sliven’deki destekçilerine şöyle seslendi:
“Sliven’deki listemiz özgeçmişi ve otoritesi sağlam insanlardan oluşmaktadır. Diyalog, etkileşim ve halkın menfaati için çözümler gibi sözcükleri siyasete geri getirdik. Bu sözcükler bugün herkes tarafından kullanılıyorsa, demek ki biz doğru yoldayız.”

Yanev, atalarının geleneklerini ve kültürel miraslarını koruyan kurumlar olarak nitelediği 100 yıllık bir toplum merkezini yerel örgütün toplantı yeri olarak seçtiğini açıkladı. Parti olarak toplum merkezlerini geliştirmek ve gelecekte kalıcı izler bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarından duyduğu mutluluğu paylaşan Yanev, Bulgaristan’ın tarih boyunca bir ulus olarak onu koruyan geleneklerle birleşerek ilerleme kaydetmesi gerektiğini, geçmişin deneyiminin ve halkın yüzyıllar boyunca taşıdığı bilgeliğin ülkeyi kalkınmaya ve ilerlemeye yönlendireceğine inandıklarını vurguladı.

Bulgar Yükselişi Partisi’nin Sliven’deki birinci adayı Georgi Balabanov da Bulgaristan’ın demografik bir felaketin içinde olduğunu, 2 milyondan fazla vatandaşın yurt dışında yaşadığını, bunun soykırım olduğunu belirtti ve makul, diyaloğa dayalı siyasetçiler olduğu takdirde iyi şartlarda yaşayacaklarını, vatandaşların anavatanlarına döneceğini sözlerine ekledi.

Balabanov’a göre, bugün çocukların gelişeceği, yüksek eğitimli, yaratıcı, dayanışmacı ve sağlıklı bir toplum inşa etmek için Bulgaristan’ın yeni bir sosyal politikaya ihtiyacı var.

Bu içerik 27.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.