Staikouras: Yunanistan için dönüm noktası olan rapor

Resim
Yunanistan Ekonomi Bakanı Hristos Staikouras, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Yunanistan İçin 14. Güçlendirilmiş Denetim Raporu ile ilgili olarak bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Yunanistan Ekonomi Bakanı: “Bu gelişme, uluslararası düzeyde sürekli hal alan büyük güçlüklere ve tahriklere rağmen vatandaşların ve devletin, hepimizin sistematik ortak çabasının meyvesi ve bunun tanınmasıdır. Daha yoğun şekilde planla, sorumlulukla, gücümüze ve ülkemizin yeteneklerine güvenerek Yunanistan’ı daha güçlü kılmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Hristos Staikouras, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Yunanistan İçin 14. Güçlendirilmiş Denetim Raporu’nda ağustos ayı itibarıyla Yunanistan’ın Güçlendirilmiş Denetim’den çıkmaya hazır olduğu ifadesine değinerek, sermaye kısıtlaması başlığının kapandığını ve IMF borcunun erken ödenmesi ile birlikte hükümetin gerekli ekonomik reformları uygulamaya koyarak Yunan ekonomisin dayanıklılık gücünü arttırdığını ifade etti. Avrupa Birliği Komisyon Raporu’nda Yunanistan’ın 3. Memorandum sonrası taahhüt ettiği siyasi ve ekonomik reformların büyük çoğunluğunu yerine getirdiği ve bu nedenle 20 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla güçlendirilmiş denetim mekanizmasının sonra ermesi teklif ediliyor.
 
Bu içerik 23.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.