Srebrenica Soykırımının 30 kurbanı daha bugün toprağa verildi

Resim
11 Temmuz 1995 günü Bosna Hersek’in Srebrenica şehrinde soykırımda öldürülen ve kimliği henüz tespit edilen 30 soykırım kurbanı bugün (11 Temmuz) düzenlenen cenaze töreninden sonra toprağa verildi.
Kimlikleri tespit edilip toprağa verilen 30 kişiden dördü çocuktu. Öldürüldüğünde en genci 15, en yaşlısı 65 yaşındaydı. Ayrıca bunların arasında bir baba oğulun da cesedi bulunuyordu.
Cenaze namazı öncesinde Srebrenica Anıt Merkezi’nde anma töreni düzenlendi. Törene Bosna Hersek'ten ve tüm dünyadan binlerce kişi katıldı. Bosna Hersek İslam Cemaati Reisul-uleması Hüseyin Efendi Kavazović de Anıt Merkezi’ndeki 30 soykırım kurbanının tabutlarını ziyaret ederek ailelere başsağlığı diledi. Soykırım kurbanlarının cenaze namazı öğle ve ikindi namazından sonra Reisul-ulema Kavazović Efendi tarafından kıldırıldı. Bugün toprağa verilen soykırım kurbanlarının isimleri ise şöyle:
Alić (Omer) Džemail, Aljić (Zildžija) Mevlid, Avdić (Mujo) Halil, Džanić (Tajib) Esad, Đozić (Edhem) Semir, Esmić (Meho) Mujo, Garaljević (Mehmed) Sakib, Gerović (Mahmut) Mehmed, Halilović (Ahmet) Ahmedin, Hodžić (Ismet) Senid, Ibrahimović (Abid) Sabid, Ibrahimović (Haso) Hasib, Ibrić (Šemso) Šaban, Jahić (Huso) Ređo, Klempić (Alija) Esed, Lemeš (Avdija) Zuhdija, Mehinović (Ibro) Idriz, Mekanić (Junuz) Mustafa, Mujanović (Šećan) Vejsil, Mujanović (Vejsil) Hasib, Mujić (Idriz) Himzo, Muminović (Mumin) Nezir, Musić (Demir) Bekir, Riđić (Šaćir) Ekber, Salčinović (Turabija) Elvir, Selimović (Bajro) Sabahudin, Selimović (Ševko) Nisad, Smajlović (Omer) Hasan, Tabaković (Hajro) Rifet, Zukić (Ibrahim) Husein.

Bu içerik 11.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.