Soreca: AB, Arnavutluk’un kırsal ekonomisi için 70 milyon € üzerinde destek sağladı

Resim

Avrupa Birliği Delegasyonu bugün Arnavutluk'ta tarım ve kırsal kalkınma sektörünü nasıl desteklediğine ilişkin bir iletişim kampanyası başlattı.
"Avrupa burada" kampanyasına dayanan bu proje, vatandaşları AB'nin Arnavutluk'a yaptığı mali yardım konusunda bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Ülkenin gençleri, çiftçileri ve tarımsal işletme girişimcilerinin IPARD programı yoluyla AB yardımından nasıl yararlandıkları anlatılmakta.  
Tarım ve kırsal kalkınma için "Avrupa burada 2.0" kampanyasının başlatılmasına yönelik etkinlik, AB Büyükelçisi Soreca, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Krifca'nın yanı sıra Profesörler ve öğrenciler de katıldı.
Büyükelçi Soreca konuşmasında, tarımın Arnavutluk'ta AB desteğinin önemli bir alanı olduğunu söyledi.
Soreca: “Nedenleri açık. Tarımın sadece Arnavutluk'un tarihi ve kimliğinde özel bir yeri olmakla kalmıyor, aynı zamanda Arnavut nüfusunun neredeyse %40'ı kırsal alanlarda yaşıyor. Ayrıca Arnavut işgücünün neredeyse yarısı tarım ve ilgili sektörlerde çalışıyor. AB, bu sektörün önemini kabul ederek, yalnızca son 5 yılda, kırsal ekonomiyi, tarım ticaretini, gıda güvenliğini, veterinerliği ve balıkçılığı desteklemek için 70 milyon avronun üzerinde kaynak sağladı. Bu yatırımın büyüklüğü AB'yi şimdiye kadar Arnavut tarım-gıda sektörünün en büyük destekçisi haline getirmektedir.” dedi.
Gençlerin tarım alanındaki mesleki eğitimlerini değerlendiren Bakan Krifca, hedefin Avrupa pazarında kaliteyle rekabet etmek olduğunu da söyledi.

Kaynak:https://ata.gov.al/2022/02/07/soreca-be-mbi-70-milione-euro-per-te-mbeshtetur-ekonomine-rurale-vetem-5-vitet-e-fundit/ (Erişim tarihi, 08.02.2022)

Bu içerik 07.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.