“Son beş ayda Hırvatistan karayollarında çok sayıda trafik kazası meydana geldi ve kazalarda çok sayıda san kaybı yaşandı.”

Hırvatistan’da son beş ayda meydana gelen trafik kazalarının sayısı geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. Ne yazık ki ölen sayısı da aynı oranda artış gösterdi.
Ölümle sonuçlanan bir trafik kazası haberinin olmadığı bir gün neredeyse bulunmayan Hırvatistan’da istatistiklere göre son beş ayda yaşanan trafik kazası sayısında geçen yıla göre yüzde 19,8 artış oldu. Buna göre geçen yıl meydana gelen trafik kazası sayısı 8902 iken, bu yılki kaza sayısı 10.661 olarak kayıtlara geçti. Keza, yaralı sayısı da artış gösterdi. Geçen yıl yaralı sayısı 2446 iken, bu yıl 2887 oldu. Hırvatistan Cumhuriyeti’nde bu yıl ölümle sonuçlanan trafik kazası sayısı biraz daha düşerek 81 oldu.
Kazalarda en çok araç sürücüleri hayatını kaybetti. Bu yıl hayatını kaybeden araç sürücüsü sayısı ise yaklaşık yüzde 18’lik bir artışla 66’ya ulaştı. Ölen yaya sayısı 10, geçen yıla oranı ise 44,4 olarak kayıtlara geçti.
Bu içerik 11.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 99 kez okundu.