Sofya’da hükümet kurulmadan da Kuzey Makedonya’nın Avrupa’ya entegrasyonunun önündeki engellerin kaldırılması için görüşmeler devam ediyor

Resim

Makedonya Dışişleri Bakanı Buyar Osmani, “Bulgaristan’da henüz hükümet kurulamamış olmasına rağmen, aramızdaki anlaşmazlıkların aşılması ve Avrupa’ya entegrasyonumuz konusundaki engellerin kaldırılması ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.” diye açıklamada bulundu.

Söz konusu görüşmelerin iki ülkenin dışişleri bakanlıkları düzeyinde sürdüğünü ifade eden Osmani’ye göre, önemli olan iki ülke arasındaki anlaşmazlığa sebep olan sorunun bir an önce çözülmesi ve iki ülke arasında bir iletişim kopukluğunun oluşmasına izin verilmemesidir.

Bakan, Almanya’nın AB başkanlığı döneminde ortaya konulup Portekiz önerisiyle benzerlik gösteren ve şu anda AB’nin dönem başkanı olan Slovenya’nın uhdesine almış olduğu önerinin bu konudaki görüşmelerin temelini oluşturmaya devam ettiğini belirtti. 

AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Oliver Varhei, Kuzey Makedonya’nın AB ile müzakerelerini başlatmasını engelleyen Bulgaristan vetosunu görüşmek için bugün Bulgaristan’ı ziyaret edecektir.

Bu içerik 21.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.