Sofya-Bakü arasında doğrudan uçuş. Turizmde büyüme

Resim
“Sofya-Bakü doğrudan hava bağlantısı bu yılın başlarında yeniden kurulabilir.”
Bu açıklama Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile yaptığı görüşmede Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Rosen Zhelyazkov tarafından yapıldı.
Zhelyazkov başkanlığındaki Bulgaristan Parlamento Heyeti Azerbaycan’a resmî ziyarette bulundu. Ziyaret Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahibe Gafarova’nın daveti üzerine gerçekleşti. Rosen Zhelyazkov, iki tarafın ticaretinin ve turizminin gelişmesi için faydalı olacak bir faktörün, iki ülke arasındaki bağlantıyı kolaylaştıracak olan Sofya ve Bakü arasındaki doğrudan hava hattının restorasyonu ile olacağını söyledi ve Bulgaristan tarafının bu yıl bunu gerçekleştirmek için adımlar attığını duyurdu.
Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Rosen Zhelyazkov, Eylül 2023’te Azerbaycan’ın Sofya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin hemen ardından Bakü’ye gerçekleştirdiği ziyaretin Bulgaristan ve Azerbaycan arasında verimli ve karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmaya istekli ve hevesli olduklarının açık bir göstergesi olduğunu açıkladı.
Bulgaristan ve Azerbaycan’ın yasama kurumları arasındaki iş birliğinde var olan potansiyelin, karşılıklı çıkarların çeşitli alanlarındaki etkileşimini yoğunlaştırmak için kullanılmasının ortak çıkar olduğunu vurgulayan Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Rosen Zhelyazkov, Bulgaristan ve Azerbaycan’ın son aylarda parlamento diyaloğunu geliştirmek ve mükemmel ikili ilişkilerini uygun bir düzeye çıkarmak için attığı adımlardan son derece mutlu olduğunu belirtti ve parlamento düzeyindeki dinamik diyaloğun bu yıl da devam ettirilmesi ve genişletilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdi.

Bu içerik 04.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.