Sofya 16. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları konferansına ev sahipliği yapacak

ResimÇarşamba günü Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, 18 Mayıs’taki 16. Balkan Ülkeleri Savunma Bakanları/Genelkurmay Başkanları Konferansına Sofya’nın ev sahipliği yapacağı belirtildi. Konferans Boyana Rezidansında gerçekleştirilecek. Katılımcılara geçici Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov hitap edecek. Cumhurbaşkanı Rumen Radev de Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak konferansa davet edildi.
Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Amiral Emil Eftimov Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye’den mevkidaşlarını ağırlayacak. Ayrıca AB Askeri Komitesi Başkanı General Robert Brieger ve Napoli Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Kelsey de Bulgaristan’a gelecek. Avrupa Komisyonu Hareketlilik ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü Ulaştırma Ağları Birimi Başkanı Eddy Liegeois ise forumda konuk konuşmacı olarak yer alacak.
16. Konferansın katılımcıları, entegrasyon ve iş birliği için yenilikçi yollar arayışıyla Balkanlar’daki ortaklığın odak noktası olarak bölgesel askeri ağları ve askeri hareketliliği tartışacaklar. Düzenlenecek çalıştaylarda katılımcı ülkelerin silahlı kuvvetlerini ilgilendiren ortak konular ele alınacak.
Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Forumu, bu bölgedeki ülkelerin istikrar, işbirliği ve refahını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim olarak 2007 yılında başlatılmıştır. Bölgesel askeri işbirliği, güvenlik konuları ve bölgeye yönelik potansiyel tehditler hakkında bilgi alışverişi, ortak tatbikatlar, kurslar ve eğitimler düzenlemeyi ve ortak faaliyetleri genişletmek için olanaklar yaratmayı amaçlamaktadır.

Bu içerik 17.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.