Slovenya’nın parlamento seçimlerini Robert Golob kazandı

Resim
Robert Golob ve onun Özgürlük Hareketi adlı partisi, 24 Nisan tarihinde yapılan Slovenya parlamento seçimlerinin kazananı oldu. Oyların yüzde 99,7'sinden fazlasının sayılmasının ardından resmi sonuçlara göre, Golob’un bir veya iki başka partiyle birlikte yeni bir hükümet kurabileceği açıklandı.

Toplam 90 sandalyeli Slovenya parlamentosunda yüzde 4 seçim barajını aşan yalnızca beş parti oldu. Hırvat haber ajansına göre (Hina), Golob'un partisi oyların yüzde 35,54'ünü ve Slovenya siyasi tarihinde başka hiçbirinin bugüne kadar başaramadığı 41 sandalyeyi kazanmaya başardı.

Pazar günkü seçimlerde yenilgiyi kabul eden Başbakan Jansa'nın Sloven Demokrat Partisi (SDS) ikinci sırada kaldı. SDS Partisi, yüzde 23,53 oyla parlamentoda 2018 seçimlerinden bir fazla olmak üzere 27 sandalye kazandı.

Seçim sonucuna göre, üçüncü sırada, mevcut hükümet üyesi olan Nova Slovenija (NSI) Partisi oldu. NSI Partisinin başkanı ve Slovenya’nın mevcut olan cumhurbaşkanı Matej Tonin’in, gelecekte muhalefeti temsil edeceği açıklandı.
 
Bu içerik 25.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 181 kez okundu.