Slovenya’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı Pirc Musar’dan bölgeye mesaj

Pazar günü (13.11.2022) Nataša Pirc Musar, Slovenya cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda rakibi Anže Logar'ı mağlup ederek, Slovenya tarihindeki ilk kadın cumhurbaşkanı oldu. Nataša Pirc Musar, seçim galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada ülkesinin Batı Balkanların AB’ye açılan penceresi olacağını ifade etti. Pirc Musar “Pahor tarafından Brdo-Brijuni süreciyle başlatılan Batı Balkan ülkelerinin AB ülkeleri arasında yer alması ve işbirliği girişimini devam ettirmek istiyorum” dedi.

Resim
Pirc Musar ayrıca, Batı Balkanlardaki tüm ülkelerin Avrupa Birliği'nde yer alması gerektiğine içtenlikle inandığını sözlerine ekledi.

Pirc Musar son olarak, “Slovenya, bu ülkelerin (Batı Balkan ülkelerinin) Avrupa Birliği'ne girişini destekleyecektir ve her zaman desteklemiştir. Yani ben Avrupa Birliği'ni barışın temeli, direği olarak görüyorum. Batı Balkanlardaki son olaylar bize bu bölgenin henüz tam olarak barış içinde olmadığını gösteriyor. Ayrıca cumhurbaşkanı olarak Kosova Cumhurbaşkanı ve diğer Batı Balkan ülkelerinin Cumhurbaşkanları ile iletişim kurmak için çaba göstereceğim. Başkan Pahor'un başlattığı Brdo-Brijuni sürecini devam ettirerek bu sürecin bazı sonuçlara varması için çalışacağım. Batı Balkanların doğal olarak hak ettiği türden bir gelecek için herkesin birlikte çalışabilmesi gerekiyor. Avrupa Birliği inandığım bir şey, aynı Slovenya'nın NATO'da yeri olduğuna inandığım gibi Slovenya'nın Avrupa Birliği'nde de yeri olduğuna inanıyorum” dedi.
 
Bu içerik 15.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.