“Slovenya muhalefeti, Janez Janša hükümetini devirmek için yeni bir plan yapıyor.”

Resim
Slovenya’daki muhalefet partileri, Başbakan Janez Janša hükümetini devirmek için yeni bir plan yapıyor. Janša hükümeti su yasası ile ilgili değişiklikler konusunda referandumda hezimete uğradı.  
Sosyal Demokratlar (SD) Başkanı Tanja Fajon diğer muhalefet partilerinin başkanlarıyla Perşembe günü yapılan ortak toplantıdan sonra yaptığı açıklamada; “Muhalefet olarak hemfikiriz, ayrıca tüm imkanları kullanarak siyasi sorumluluğu üstlenmek için hükümet değişikliği adına yapılabilecek her şeyi tartışıyoruz.” dedi.
Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Luka Mesec ve Marjan Šarec salgın sürecinin kötü idare edilişinden, dış politikadaki sapmalardan ve ülkenin kötü yönetim şeklinden dolayı Janša liderliğindeki mevcut hükümetin nasıl düşeceğinin ayrıntılarını konuştular.
Muhalefet bu yıl Şubat ayında başarısız bir hükümet değişikliği yapmaya çalışmış, o dönem başbakan adayı Karl Erjavec, parlamentoda yapılan gizli oylamada gerekli olan ezici çoğunluktan altı oy daha az yani 40 destek oyu almıştı. Bu oylamada Erjavec’in daha önce Janša koalisyonundan çektiği Slovenya Emeklileri Demokrat Partisi’nin (DESUS) bazı vekilleri de Erjavec’in adaylığına karşı oy kullandı.

Bu içerik 14.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.