Slovenya hükümeti, Hırvatistan sınırındaki telleri ay sonuna kadar kaldırmayı planlıyor

ResimSlovenya’nın yeni hükümeti, Hırvatistan ile Schengen sınırındaki kaçak göçmen karşıtı engelleri bu yılın sonuna kadar kaldırmayı planladığını ve bunun için yakında bir operasyonel plan hazırlayacağını duyurdu.

Slovenya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre Slovenya, Hırvatistan sınırındaki 135.372 metrelik panel ahşap çit ve 60.595 metrelik jilet teller için bugüne kadar 23,25 milyon Euro ve bakımları için de 3,6 milyon Euro harcamıştır.

Bu engellerin kurulumuna 2015 yılındaki göç krizinde başlandı, aralıklarla destekler yapıldı ve daha sonra da tellerin yerini panel çitler aldı.

İçişleri Bakanı Tatjana Bobnar, geçtiğimiz günlerde mecliste yaptığı açıklamada, göçmenlerin yasadışı girişini önlemek için Hırvatistan sınırındaki fiziki engellerin kameralar ve dronlarla değiştirileceğini bildirdi.

Bu hafta Avusturyalı mevkidaşı Alexander Schallenberg ile görüşen Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fakon ise Hırvatistan sınırındaki fiziki engellerin kaldırılmasından sonra bile, Hırvatistan Schengen’e girene kadar Slovenya’nın Schengen bölgesinin güvenliği için her şeyi yapmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca Avusturya’nın sınır kontrollerini sürekli Slovenya’ya doğru genişletmesi için hiçbir neden bulunmadığını sözlerine ekledi.

Bu içerik 09.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.