Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor: Yeni başbakan olarak Golob'u aday göstereceğim

Resim
Sosyal Demokrat Partisi (SD) üyesi Jani Prednik, 24 Nisan seçimlerinde seçmenlerin, en üst yöneticiler de dâhil olmak üzere değişim istediklerini açıkça belirttiklerini söyledi.

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, bugün meclis gruplarıyla yaptığı istişarelerin ardından, seçimleri kazanan Özgürlük Hareketi'nin (SP) başkanı Robert Golob'u yeni başbakan olarak önereceğini açıkladı.

STA haber ajansına göre, cumhurbaşkanı Özgürlük Hareketi'nin gelecekteki koalisyon ortakları olan Sosyal Demokratlar (SD) ve Levica Partisi ile istişarelerde bulunduktan sonra, parti başkanları Golob'u destekleyeceklerini söylediler.

SD üyesi Prednik, 24 Nisan'da yapılan seçimlerde Sloven seçmenlerin hükümetin her kademesinde büyük değişiklikler için oy kullandığını vurguladı. Matej T. Vatovec de parti liderliğine Robert Golob’a hükümet kurma yetkisi verildiğini belirterek, Levica Partisi milletvekillerinin Golob'u destekleyeceğini de sözlerine ekledi. Slovenya Parlamentosundaki İtalyan ve Macar azınlık milletvekilleri Feliče Žiža ve Ferenc Horvat da Golob'a destek vereceklerini dile getirdiler.

Bu içerik 23.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.