Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, Ukrayna Savaşı'nın ikinci yıldönümünde Ukrayna'ya destek mesajı gönderdi

Resim
Slovenya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, Ukrayna'daki savaşın ikinci yıldönümü dolayısıyla Ukrayna'ya bir destek mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Musar bir kez daha savaşa ve Moskova'nın siyasetine ilişkin sert bir yorumda bulundu. Musar ayrıca Slovenya'nın hâlâ Ukrayna ile dayanışma içinde olduğunu da sözlerine ekledi. Musar Ukrayna halkına saygı duruşunda bulunarak, Slovenyalı şarkıcı Kristina Oberzhan ile birlikte Ukrayna ulusal şarkısını söyledi.
Cumhurbaşkanı Musar medyaya yaptığı açıklamada ayrıca, Slovenya'nın Rusya'yı şiddetle kınadığını, sadece Ukrayna tarafında değil, bu savaşı asla istemeyen her kişi ile Ukrayna ve milyonlarca insanla dayanışma içinde olmaya devam ettiğini belirtti. Musar, "Tıpkı şarkıda da söylendiği gibi, insanlar yaşamak ve sevmek istiyor" dedi.
24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı "askersizleştirme ve Nazilerden arındırma" amaçlı özel bir askeri operasyonu başlatarak, Rus ordusuna Ukrayna'ya girme emri verdi. Ukrayna'daki savaş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en şiddetli çatışmadır.
Savaş hâlihazırda on binlerce kişinin hayatına mal oldu ve bir mülteci krizine yol açtı. Ukrayna Savaşı yıldönümü vesilesiyle, Ljubljana da dâhil olmak üzere, Avrupa'nın birçok şehrinde Ukrayna'ya destek toplantıları yapılacağı duyuruldu.

Bu içerik 24.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.